Οι Βιταμίνες Μπορούν Να Βελτιώσουν Τον Ύπνο

Η λήψη των κατάλληλων βιταμινών και ανόργανων συστατικών μπορεί να αποτρέψει την πτώση του προβλήματος ή τη διατήρηση του ύπνου. Πάρα πολύ χαλκός, ειδικά αν ληφθεί πριν από την ώρα του ύπνου, μπορεί να αυξήσει την εμφάνιση των εφιαλτών με την υπερβολική διέγερση των δημιουργικών περιοχών του εγκεφάλου. Τα τρόφιμα, όπως τα σταφύλια και η σοκολάτα, περιέχουν υψηλά επίπεδα χαλκού. Ως αποτέλεσμα, η μείωση των τροφίμων πριν από τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει.

Βιταμίνες και ανόργαναΑσβέστιο

Το ασβέστιο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ανησυχίας. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα κατά την κατάκλιση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μυϊκών κράμπες. Για όσους δεν έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, η λήψη μιας καθημερινής βιταμίνης που προσφέρει θεραπευτική δόση ασβεστίου μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, σύμφωνα με μια μελέτη που περιγράφεται από τους Dr. Carman et al., Τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να εντείνουν ελαφρώς την ανάδευση σε ψυχωτικούς ασθενείς. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να προκαλέσει μια τέτοια συμπτωματολογία.

Μαγνήσιο

Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να μειώσει το να πάρει έναν πλήρη, βαθύ ύπνο. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν το ξύπνημα με τον παραμικρό θόρυβο και τον ύπνο με επιπλέον ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι διαβητικοί είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε ανεπάρκεια μαγνησίου. Μπορούν να αποκτήσουν το μαγνήσιο που χρειάζονται μέσω φυσικών πηγών, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών, του μπρόκολου, του σπανάκι και των ψαριών.

Βιταμίνες Β

Κάθε κύτταρο του σώματος χρειάζεται τις βιταμίνες Β (Β1, θειαμίνη, Β2, ριβοφλαβίνη, Β3, νιασίνη, Β5, παντοθενικό οξύ, Β6, πυριδοξίνη, Β7, βιοτίνη, Β12, κοβαλαμίνη και φολικό οξύ, φολικό) – ιδιαιτέρως νευρικά κύτταρα. Αυτό αποδεικνύεται καλύτερα από το φολικό οξύ (η πιο κοινή διατροφική ανεπάρκεια στον κόσμο). Οι γυναίκες που είναι έγκυες πρέπει να έχουν φυλλικό οξύ για να αποφύγουν τα ελαττώματα του νευρικού σωλήνα στους απογόνους τους. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β εκδηλώνεται σε νευρολογικές διαταραχές και συνεπώς σε προβλήματα ύπνου και μυϊκή αδυναμία. Οι βιταμίνες Β12 ή Β6 μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο θεραπευτικό σχέδιο κατάθλιψης.

Διερεύνησαν την επίδραση της πυριδοξίνης (βιταμίνη Β6) στα όνειρα σε ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο διπλή τυφλή μελέτη. Οι ερευνητές εξέτασαν αν η βιταμίνη Β6 αύξησε τη ζωντάνια των ονείρων ή την ικανότητα ανάκλησης των ονείρων. Δώδεκα φοιτητές συμμετείχαν σε τρεις συνθήκες θεραπείας (κατάποση είτε 100mg B6, 250mg B6, είτε εικονικού φαρμάκου πριν από τον ύπνο) για περίοδο πέντε διαδοχικών ημερών.

Τα ευρήματα έδειξαν σημαντική διαφορά στην βαθμολογία των ονείρων (τα μέτρα περιελάμβαναν ζωντάνια, παράξενη συμπεριφορά, συναισθηματικότητα και χρώμα) μεταξύ της κατάστασης των 250 mg και του εικονικού φαρμάκου. Η βιταμίνη Β6 μπορεί να αυξήσει τη φλοιώδη διέγερση κατά τη διάρκεια περιόδων ταχείας κίνησης των ματιών (REM), οι ερευνητές πρότειναν.

Ο Ρ. Chan et διερεύνησε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των καψακίων συμπλέγματος βιταμίνης Β σε μία διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη σε ηλικιωμένους ασθενείς με σοβαρές κράμπες νυχτερινών ποδιών. Μετά από τρεις μήνες της μελέτης, το 86% των ασθενών που έλαβαν βιταμίνη Β είχε εμφανή ύφεση στις κράμπες των ποδιών, ενώ η ομάδα του εικονικού φαρμάκου δεν είχε καμία διαφορά. Η συχνότητα, η ένταση και η διάρκεια των νυχτερινών κράμπες των ποδιών μειώθηκαν. Το σύμπλεγμα βιταμίνης Β είναι μια σχετικά ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση, την οποία οι κλινικοί γιατροί πρέπει να λάβουν υπόψη στη θεραπεία για νυχτερινές κράμπες στα πόδια.

ΒιταμίνεςΆλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι η βιταμίνη Β12 μπορεί να διατηρήσει την ομοιόσταση των κύκλων ύπνου ή / και αφύπνισης, να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να αυξήσει την εγρήγορση σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Η στέρηση του ύπνου έχει συσχετιστεί με μείωση της νιασίνης και μία από τις εκδηλώσεις παρατηρείται επίσης με δερματίτιδα πελαργού. Επομένως, για εκείνα τα άτομα που δεν διαθέτουν τις κατάλληλες ώρες ύπνου, μια δόση νιασίνης θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των πιθανών προβλημάτων.

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (RLS), μια νευροαισθητική διαταραχή, έχει συσχετιστεί με αναιμία από ανεπάρκεια σιδήρου. Έτσι, το RLS συχνά αντιμετωπίζεται με σίδηρο. Τα μειωμένα επίπεδα φολικού ορού έχουν συσχετιστεί με έγκυες γυναίκες με RLS. Τα επίπεδα φερριτίνης και φολικού ορού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να αναθεωρηθούν για να ελαχιστοποιηθούν τα παράπονα των ανήσυχων ποδιών και να προωθηθεί ο υγιέστερος ύπνος και η καλύτερη μέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η Ανάγκη Για Βιταμίνες

Συνολικά, ένα υγιές ισορροπημένο και λειτουργικό σώμα απαιτεί βιταμίνες και ανόργανα συστατικά να εκτελούν αποτελεσματικά. Εάν το σώμα σας έχει αυξημένες καταπονήσεις (κάπνισμα, υπερβολικό βάρος, συναισθηματικό στρες κ.λπ.), τότε πιθανόν να απαιτούνται αυξημένα αντιοξειδωτικά και άλλα βιολογικά διαθέσιμα θρεπτικά συμπληρώματα για να λειτουργήσουν στο έπακρο.

Θυμηθείτε επίσης πάντα ότι το σώμα χρειάζεται επαρκές νερό. Η απλή έννοια της αναζωογόνησης του σώματός μας με το ουσιαστικό H2O είναι αυτή που συχνά παραβλέπεται. Τα “8 ποτήρια νερό την ημέρα” θα επιτρέψουν στα ζωτικά όργανα να δουλέψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να αισθάνεστε πολύ καλύτερα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα ενώ κοιμάστε.

Στο τέλος, βεβαιωθείτε ότι το συμπλήρωμα βιταμινών και ανόργανων ουσιών παρασκευάζεται με ποιότητα USP και GMP και περιέχει κατάλληλες ποσότητες συστατικών του ύπνου της φύσης όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το σύμπλεγμα βιταμίνης Β και τα αντιοξειδωτικά.

Σχολιάστε