Πως Να Ενισχύσετε Με Θρεπτικά Συστατικά Την Διατροφής Σας

Διατροφή σαλ'αταΕδώ και χρόνια έχουμε ακούσει ότι η συμπλήρωση της διατροφής μας με βιταμίνες και μέταλλα θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο υγιείς παρέχοντας στο σώμα μας θρεπτικά συστατικά που δεν λαμβάνονται από τα τρόφιμα που τρώμε. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν τεκμηριώσει ότι οι πολλές μελέτες που έχουν διεξαχθεί για τη σύναψη βιταμινών και μεταλλικών συμπληρωμάτων είναι ευεργετικές για την υγεία μας. Όπως οι περισσότεροι από εμάς έχουν οδηγήσει να πιστεύουν, τα συμπληρώματα που πωλούνται πέρα ​​από τον πάγκο μπορεί να είναι επωφελής για την υγεία μας, αν ληφθεί όπως προβλέπεται.

Η εμπορία ορισμένων συμπληρωμάτων το κάνει να ακούγεται σαν αυτά τα προϊόντα είναι φάρμακα αναρωτιούνται ότι μπορούν να εξαλείψουν ορισμένες συνθήκες υγείας. Ορισμένες εταιρείες ισχυρίζονται ακόμη ότι τα προϊόντα τους είναι τα μόνα που περιέχουν ορισμένα βασικά συστατικά ή κατασκευάζονται με μοναδικές μεθόδους.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πραγματικά έγκυροι; Τα προϊόντα αυτά παρέχουν πραγματικά το σώμα και τα κύτταρα σας με ζωτικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για τη βέλτιστη υγεία; Η συγκλονιστική αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα συμπληρώματα που πωλούνται στα καταστήματα δεν είναι ευεργετικά για την υγεία σας όπως ισχυρίζεται! Στην πραγματικότητα, μπορούν ακόμη και να είναι αρκετά επιβλαβείς υπό ορισμένες συνθήκες.

Πρώτα απ ‘όλα, σχεδόν όλα τα συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων ουσιών που πωλούνται σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία περιέχουν συστατικά που είναι συνθετικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι φυσικά και έχουν διαμορφωθεί σε εργαστήριο κάπου.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι τα συνθετικά συμπληρώματα περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που είναι μόνο κλάσματα πραγματικών θρεπτικών ουσιών. Είναι σχεδόν σαν να πάρει μόνο 6 αυγά σε ένα κουτί 12 αυγών. Έτσι, τα περισσότερα προϊόντα συμπλήρωσης που πωλούνται είτε σε φαρμακείο, παντοπωλείο ή σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα συμπληρωμάτων θα περιέχουν αυτά τα συνθετικά θρεπτικά συστατικά και δεν είναι πλήρεις παράγοντες βιταμινών και μετάλλων.

Οι κίνδυνοι των συνθετικών θρεπτικών ουσιών!

Έχουν γίνει μελέτες για να δείξουν ότι πολλοί άνθρωποι που καταφεύγουν σε συνθετικά συμπληρώματα έχουν αυτά τα χάπια ακόμα στο πεπτικό τους σύστημα κάπου. Αν το συμπλήρωμα είναι φυσικό και σε ολόκληρη τη διατροφή, τότε αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, αφού το σώμα επεξεργάζεται εύκολα και εύκολα τα συστατικά, επειδή είναι αναγνωρίσιμα στα κύτταρα. Όταν ένα συστατικό είναι ξένο (συνθετικό), το σώμα δεν ξέρει τι να κάνει με αυτό πολλές φορές και μπορεί να καθίσει στο σύστημά σας επ ‘αόριστον. Μην αφήνετε αυτό να σας συμβεί!

Σχολιάστε