Επιδεινώνουν Το Κρυολόγημα Οι Ήπιες Ασκήσεις

Μια πρόσφατη μελέτη που χρηματοδοτείται από το American College of Sports Medicine υποδεικνύει ότι η άσκηση μέτρια ενώ έχετε κοινό κρυολόγημα δεν επηρεάζει τη σοβαρότητα ή τη διάρκεια των συμπτωμάτων.

Είναι μια ευρέως εξαίρετη ιδέα ότι η άσκηση και η διατήρηση του σχήματος θα μειώσει τον κίνδυνο να αρρωστήσετε, αλλά δεν έχει τεκμηριωθεί τίποτα για να αποδειχθεί εάν η εργασία ενώ πάσχετε από κρύο θα μειώσει ή θα εντείνει τα συμπτώματα.

Το κοινό κρυολόγημα μας επηρεάζει όλους. Με τον μέσο Αμερικανό να αρρωσταίνει έως έξι φορές το χρόνο, αλλά θα ασκεί όταν δεν αισθάνεστε καλά, αυξάνετε ή μειώνετε την ικανότητά σας να μάθετε την ασθένεια και να μειώνετε τα συμπτώματα;

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Thomas G. Weidner, Ph.D., Ball State University στο Μουντί Ιντιάνα, περιελάμβανε 50 μέτρια κατάλληλους φοιτητές εθελοντές, οι οποίοι χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες: άσκηση και μη άσκηση. Κάθε εθελοντής εγχύθηκε με τα κρύα μικρόβια και παρακολουθήθηκε για περίοδο δέκα ημερών.

Όλοι διατηρούσαν ένα ημερήσιο αρχείο φυσικής δραστηριότητας. Η ομάδα άσκησης εργάστηκε είτε με τρέξιμο, ποδηλασία είτε με ένα μηχάνημα βημάτων για 40 λεπτά κάθε μέρα, το οποίο δεν υπερβαίνει το εβδομήντα τοις εκατό της μέγιστης χωρητικότητάς τους (που μετράται με το αποθεματικό καρδιακού ρυθμού).

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και μετά από ανάλυση των δεδομένων άσκησης, της σοβαρότητας των συμπτωμάτων και των πραγματικών μετρήσεων βλεννογόνου βάρους, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στη σοβαρότητα ή τη διάρκεια των συμπτωμάτων στην ομάδα άσκησης ή στα ανενεργά αντίστοιχά τους.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η άσκηση σε μέτριο επίπεδο έντασης δεν εντείνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος ή δεν θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα. Φαίνεται ότι ένα μέτριο επίπεδο έντασης δεν είναι αρκετό για να μεταβάλει την ανοσολογική απάντηση.

Γυμναστική στο πάτωμαΑναγνώστες προσέξτε: η άσκηση υψηλής έντασης, όπως η ανύψωση βαρέων βαρών ή η αερόβια άσκηση υψηλής έντασης έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος ή οποιασδήποτε αναπνευστικής λοίμωξης.

Σύμπτωμα στις οδηγίες άσκησης:

Τρέχει η μύτη, φτάρνισμα, scratchy μόνο λαιμό Ασφαλής άσκηση σε χαμηλά επίπεδα έντασης.

Πυρετός, ξηρός βήχας, πονόλαιμος, εμετός, διάρρεια. Η άσκηση δεν συνιστάται, επαναλαμβάνεται η έντονη σωματική δραστηριότητα όταν είναι κρύα ή η μόλυνση έχει εξαφανιστεί.

Σχολιάστε