Αν Έχετε Κάνει Γαστρική Επέμβαση, Προσέξτε Την Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία του σώματος είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας και της ακτινοβολίας της θερμότητάς σας. Το σώμα έχει την ικανότητα να διατηρεί τη θερμοκρασία του μέσα σε ένα στενό εύρος, παρόλο που οι συνθήκες του αέρα του αέρα ποικίλλουν. Μια κανονική θερμοκρασία σώματος είναι 98,6 ° F. Είναι σύνηθες κατά τη διάρκεια της περιόδου γρήγορης απώλειας βάρους για βαριατρικούς ασθενείς να αισθάνονται κρύο ή διατηρημένο με απλή ψύξη, ακόμη και όταν η θερμοκρασία τους διαβάζεται κανονική.

Οι άνθρωποι που βιώνουν τη μαζική απώλεια βάρους που σχετίζεται με την εμπειρία χειρουργικής επέμβασης απώλειας βάρους αισθάνεται κρύο για δύο λόγους: απώλεια μόνωσης και λιγότερη παραγωγή ενέργειας.

Το Λίπος Είναι Ένας Πολύ Αποδοτικός Μονωτήρας

Εξετάστε τα ζώα που προέρχονται από ψυχρά κλίματα: για παράδειγμα λιοντάρια θάλασσας και πολικές αρκούδες. Είναι φορτωμένα με μόνωση και ευδοκιμούν σε ψυχρά κλίματα. Όταν οι ασθενείς με γαστρική παράκαμψη ακολουθούν τους κανόνες: την κατανάλωση πρωτεϊνών και την άσκηση, το χαμένο βάρος μπορεί να προέλθει μόνο από λίπος ή αποθηκευμένη ενέργεια. Στην πραγματικότητα χάνετε τη μόνωση σας. Λιγότερη μόνωση αυξάνει την πιθανότητα να νιώσετε κρύα.

Ο δεύτερος λόγος για αίσθημα ψύχους είναι ότι οι μεταβολικές κυτταρικές διεργασίες δεν λειτουργούν τόσο σκληρά όσο όταν ήταν βαρύτερες. παίρνει λιγότερες θερμίδες και λιγότερη ενέργεια για να διατηρήσει και να μετακινήσει ένα μικρότερο σώμα.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ: εάν κάνετε χτυπήματα ασπράδια αυγών για μια μαρέγκα, ο μίξερ θα κάνει αυτό το έργο αβίαστα. Αλλά χρησιμοποιήστε τον ίδιο μίξερ για να ζυμώσετε τη ζύμη ψωμιού και θα ζεσταθεί στην αφή, δουλεύει πιο σκληρά επειδή κινείται περισσότερο μάζα. Το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα σας. όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα που πρέπει να κινηθεί, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Ως αποτέλεσμα, παράγεται περισσότερη θερμότητα.

Το σώμα διαθέτει δύο καλά συντονισμένους μηχανισμούς για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος: εφίδρωση και ρίγος. Ποιο υπέρβαρο άτομο δεν έχει ενοχληθεί από μια κολλώδη περίοδο εφίδρωσης στον πιο ακατάλληλο χρόνο; Ο ιδρώτας είναι ένας μηχανισμός ψύξης του σώματός σας όταν γίνεται πολύ ζεστός μέσα.

Το σώμα εκτοξεύεται από την υπερβολική θερμότητα με την επέκταση των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα, έτσι ώστε η θερμότητα να μεταφερθεί στην επιφάνεια. Όταν αυτή η ενέργεια ή θερμότητα με τη μορφή του ιδρώτα φθάνει στην επιφάνεια του δέρματος εξατμίζεται και βοηθά στην ψύξη του σώματος.

Οι ασθενείς με γαστρική παράκαμψη γίνονται πιο εξοικειωμένοι με τον δεύτερο ρυθμιστή θερμοκρασίας, ρίγος, καθώς χάνουν βάρος.

Όταν είστε πολύ κρύο, τα αιμοφόρα αγγεία σας θα μειώσουν τη ροή του αίματος στο δέρμα. Το σώμα αποκρίνεται με ρίγη που δημιουργεί επιπλέον μυϊκή δραστηριότητα για να συμβάλει στη δημιουργία περισσότερης θερμότητας. Εάν αφήσετε το σώμα σας να τρέμει, θα αρχίσει να αισθάνεται θερμότερο. Αλλά αυτό είναι επίσης μια καλή ιδέα ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα πουλόβερ ή να ανεβάσουμε τη ζέστη. Νομίζω ότι οι περισσότεροι ασθενείς με απώλεια βάρους θα φορούν ευτυχώς ένα πουλόβερ – ένα πουλόβερ είναι πολύ πιο εύκολο να ρίξει από ότι η μόνωση που έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να χάσει!

Οι περισσότεροι ασθενείς με απώλεια βάρους αναφέρουν ότι η θερμοκρασία του σώματος τους ρυθμίζεται αφού σταθεροποιηθεί το βάρος τους, συνήθως δεκαοκτώ έως είκοσι τέσσερις μήνες μετά το χειρουργείο.

Λάβετε υπόψη ότι το σώμα σας χάνει γρήγορα βάρος και ότι οι υπόλοιπες λειτουργίες του σώματός σας αποφεύγονται όταν αυτή η απώλεια βάρους αρχίζει. Ο θερμοστάτης του σώματος χρειάζεται χρόνο για να καλύψει την απώλεια βάρους, και θα το κάνει. Οι ασθενείς που ενσωματώνουν άσκηση στο πρόγραμμα απώλειας βάρους τους αντιμετωπίζουν λιγότερη ψύξη από τους ασθενείς που δεν ασκούν.

Σχολιάστε