Πως Να Ακολουθήσετε Το Δρόμο Για Καλή Υγεία

Πριν από πολλά χρόνια, έγινα πεπεισμένος για την ανάγκη λήψης συμπληρωμάτων βιταμινών και ανόργανων ουσιών. Παρόλο που προσπάθησα να φάω υγιεινά γεύματα, ανακατεύοντας σαλάτες, φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνες και σπόρους με σοφία όσο μπορώ, πολλές μελέτες επεσήμαναν την ανάγκη προσθήκης συμπληρωμάτων διατροφής στη διατροφή μου.

Μεγάλη Μελέτη

Η σπουδαιότερη μελέτη που προσελκύει την προσοχή μου ήταν η Εθνική Έρευνα για την Κατανάλωση Τροφίμων (USDA) 1977-1978 (Crocetti and Guthrie, 1982). Αυτή η μελέτη εξέτασε τα τριήμερα διαιτητικά αρχεία άνω των 21.500 ατόμων. Μεταξύ άλλων ευρημάτων, η μελέτη έδειξε ότι κανένα άτομο δεν κατανάλωσε το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης για τα δέκα πρώτα θρεπτικά συστατικά.

Αυτό ήταν μια συγκλονιστική διαπίστωση. Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο! Υπέβαλα τον εαυτό μου να τρώω καλά, αλλά αποφάσισα ότι θα ήταν καλή ιδέα να συμπληρώσω τα γεύματά μου με πρόσθετες βιταμίνες και μέταλλα.

Δρόμος για καλή υγείαΛήψη δισκίων

Ξεκίνησα με τη λήψη μιας μεμονωμένης πολυβιταμίνης καθημερινά. Στη συνέχεια, με την πάροδο των ετών πρόσθεσα επιπλέον δισκία αντιοξειδωτικών, δηλαδή βιταμίνης C και βιταμίνης Ε. Στα πιο πρόσφατα χρόνια έχω προσθέσει δισκία ασβεστίου και δισκία βιταμίνης Β στη ρουτίνα μου. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, το αποτέλεσμα ήταν ότι έπαιρνα 5 δισκία συμπληρωμάτων δύο φορές την ημέρα.

Μήπως αυτό ακούγεται γνωστό σε σας; Αυτά είναι πολλά δισκία για να τα καταπιούν. Η λήψη πολλών δισκίων κάθε μέρα δεν ήταν ποτέ ευχάριστη για μένα. Πολλές φορές ήθελα να υπήρχε ένας ευκολότερος τρόπος να λαμβάνω τα συμπληρώματα που ένιωθα ότι χρειαζόμουν.

Συμπληρώματα υγρών

Τότε ένας φίλος με παρουσίασε σε ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα μπορούσα να πίνω. Τώρα αυτό είχε νόημα. Ένα καλό, ισχυρό υγρό θρεπτικό ήταν σίγουρα πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο νόστιμο από μια χούφτα δισκίων.

Η ευκολία και η καλή γεύση του υγρού ήταν αρκετή για να με πείσει να εγκαταλείψω το σύστημα χορήγησης δισκίων. Αλλά έμαθα ότι η υγρή μορφή των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων ήταν πιο κατάλληλη για να απορροφάται εύκολα από το σώμα μου από ό, τι τα παλιά δισκία.

Απορρόφηση

Δυστυχώς, τα δισκία δεν πέφτουν πάντα στο στομάχι. Μερικές φορές χωνεύουν μόνο μερικώς καθώς διέρχονται από το πεπτικό σύστημα, επιτρέποντας μόνο ένα μέρος της ισχύος τους να απορροφηθεί από τα κύτταρα. Στην πραγματικότητα, το Physician’s Desk Reference, ένα εξαιρετικά σεβαστό βιβλίο αναφοράς, μόλις ανέφερε ότι η απορροφητικότητα των δισκίων βιταμινών μπορεί να είναι τόσο χαμηλή όσο το 10%. Αυτό σημαίνει ότι πολύ λίγα από τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά χρησιμοποιούνται πραγματικά από το σώμα και τα κύτταρα του.

Αντίθετα, οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα σε υγρή μορφή μπορούν να απορροφηθούν από τα κύτταρα του σώματος με πολύ υψηλότερο ρυθμό. Μέχρι 95%. Το υγρό πέφτει πιο εύκολα και απορροφάται από το πεπτικό σύστημα από τα δισκία. Περαιτέρω, η απορροφητικότητα των υγρών βιταμινών αρχίζει από τη γλώσσα και κάτω από τη γλώσσα. Αυτή η υπογλώσσια παράδοση βοηθά στην επίτευξη ταχύτερου θρεπτικού οφέλους στα κύτταρα.

Πως λειτουργεί αυτό? Πάρτε nitroglycerin για παράδειγμα. Η νιτρογλυκερίνη είναι αποτελεσματική για την καταπολέμηση των αγγειακών θωρακικών πόνων που σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παραδώσει τη νιτρογλυκερίνη είναι να το τοποθετήσετε κάτω από τη γλώσσα κατά το πρώτο σημάδι θωρακικού πόνου. Αυτή η υπογλώσσια παράδοση παίρνει τη νιτρογλυκερίνη στην κυκλοφορία του αίματος και στον πόνο στο στήθος πολύ πιο γρήγορα από ό, τι θα έπρεπε αν έπρεπε να καταπιεί, να αφομοιώνεται και να απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του πεπτικού συστήματος.

Ομοίως, οι βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία θα απορροφούν στην κυκλοφορία του αίματος και στα κύτταρα πολύ γρηγορότερα σε μορφή υγρού ή ψεκασμού. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Β-12 είναι μια σημαντική βιταμίνη, αλλά καθώς γερνάμε χάνουμε τις εκκρίσεις του στομάχου που είναι απαραίτητες για την πέψη και απορρόφηση της βιταμίνης μέσω της κανονικής διαδικασίας πέψης. Η λύση στο πρόβλημα είναι η παροχή βιταμίνης Β-12 είτε σε σπρέι είτε σε υπογλώσσια μορφή. Με τον τρόπο αυτό η ισχύς της βιταμίνης παρέχεται γρήγορα στα κύτταρα και το πεπτικό σύστημα παρακάμπτει.

βιταμίνες και μεζούραΠώς να επιλέξετε

Η γεύση μετράει πραγματικά. Εάν δεν έχει καλή γεύση, δεν θα είναι πιθανό να πάρετε το συμπλήρωμα σε τακτική βάση. Εάν έχει καλή γεύση, θα το κάνετε. Έτσι θα τα παιδιά σας.

Υπάρχουν πολλά υγρά διατροφικά συμπληρώματα διαθέσιμα στην αγορά. Τυπικές γεύσεις περιλαμβάνουν πορτοκάλι-μάνγκο, κεράσι και βακκίνιο μεταξύ άλλων. Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι ένα πλούσιο συμπυκνωμένο βακκίνιο. Όχι μόνο η γεύση κάνει το νερό στο στόμα μου, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε ότι τα βακκίνια έχουν ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό και την απομάκρυνση των τοξινών από το ουροποιητικό σύστημα.

Ένα καλό υγρό συμπλήρωμα διατροφής θα πρέπει να χρησιμοποιεί αλόη βέρα ως βάση και όχι ως νερό. Η υγρή αλόη βέρα περιέχει περισσότερες από 39 βασικές βιταμίνες και μέταλλα και όλα τα 23 αμινοξέα. Επιπλέον, η υγρή αλόη βέρα είναι ένας ισχυρός θεραπευτής. Είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά του στομάχου και των εντέρων που είναι γνωστά. Και είναι ένα θαυμάσιο οξυγονωτικό, αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες.

Τα περισσότερα καλά υγρά συμπληρώματα διατροφής θα χρησιμοποιούν τη βλάστηση της θάλασσας ως πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Ένα καλό μείγμα θαλασσινής βλάστησης θα περιέχει μια σημαντική φυσική ισορροπία όλων των βασικών βιταμινών, ανόργανων συστατικών, ιχνοστοιχείων και ενζύμων. Η έννοια της ισορροπίας είναι πολύ σημαντική εδώ, επειδή τα κύτταρα του σώματος θα χρησιμοποιήσουν τα θρεπτικά συστατικά πολύ πιο αποτελεσματικά αν αυτά παρέχονται σε μια ισορροπία που κανονικά βρίσκεται στη φύση. Επιπλέον, η θαλάσσια βλάστηση μπορεί να συλλεχθεί από το κρύο, καθαρό θαλασσινό νερό που είναι απαλλαγμένο από ρύπους. Τα κύτταρα του σώματος θα το εκτιμήσουν.

Προσωπική σύσταση

Έχω δειγματοληψία πολυάριθμων υγρών συμπληρωμάτων και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι τα συμπληρώματα υγρών έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα και έχουν βελτιωθεί στη γεύση και την αποτελεσματικότητα τα τελευταία χρόνια.

Το Seasilver είναι η προσωπική μου αγαπημένη υγρή διατροφική και το συνιστώ ιδιαίτερα σε όλους. Η Seasilver έχει υιοθετήσει τα υψηλότερα πρότυπα παραγωγής και βρήκε ένα συνδυασμό θαλάσσιας βλάστησης, αλόης βέρα και πολλά άλλα εντυπωσιακά και αποτελεσματικά συστατικά που αποτελούν ένα εξαιρετικό θεμελιώδες συμπλήρωμα υγείας. Και έχει την υπέροχη γεύση των κερασιών που προτιμώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Seasilver είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής που παρέχει στο σώμα τροφή σε κυτταρικό επίπεδο.

Απάντηση στην ερώτηση

Έτσι, η απάντηση στην ερώτηση που ρωτήθηκε αρχικά είναι ότι ναι μπορείτε να πίνετε το δρόμο σας για καλή υγεία. Εάν έχετε κουραστεί ποτέ να καταναλώνετε δισκία βιταμινών ή αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την ισχύ των τεχνητά παρασκευασμένων δισκίων, το οφείλετε στον εαυτό σας να δοκιμάσετε ένα καλό υγρό συμπλήρωμα διατροφής. Δοκιμάστε ένα μπουκάλι ή δύο. Εδώ είναι για την καλή υγεία σας.

Σχολιάστε