Διατροφή Χαμηλής Περιεκτικότητας Σε Υδατάνθρακες F.A.Q.

Διατροφή με λίγους υδατάνθρακεςΌταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων αυτομάτως σκέφτονται την Atkins. Για προφανείς λόγους. Ο Δρ. Robert Atkins διατύπωσε την αρχική δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες το 1972 και συναντήθηκε με την αρνητικότητα και την απόρριψη της ιατρικής κοινότητας γενικότερα.

Οι Υδατάνθρακες

Η δίαιτα Atkins, που μετονομάστηκε σε Atkins Nutritional Approach, λειτουργεί με μια πολύ απλή αρχή. Οι υδατάνθρακες είναι αυτό που το σώμα μας χρησιμοποιεί κανονικά για την παραγωγή ενέργειας. Εάν περιορίσετε την πρόσληψη υδατανθράκων ενός φυσιολογικού ατόμου, το μεταβολισμό τους αλλάζει. Αλλαγές? Ναι το σώμα σας κοιτάζει την επόμενη διαθέσιμη πηγή ενέργειας που είναι … λίπος. Έτσι τώρα αντί για την καύση των υδατανθράκων για την ενέργεια το σώμα σας κάνει το ίδιο πράγμα με τις υπάρχουσες αποθέσεις λίπους σας.

Σε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες αυξάνετε πραγματικά την πρόσληψη λιπαρών και καθαρών πρωτεϊνών σε αντίθεση με τη μείωση της.

Θεωρητικά, το περισσότερο λίπος που τρώτε περισσότερο λίπος που καίτε επειδή το σώμα σας χρησιμοποιεί τώρα λίπος για ενέργεια. Είναι συνηθισμένο να βλέπετε χαμηλά άτομα που καταναλώνουν καρβέλια να τρώνε τεράστιες μπριζόλες βουτηγμένες σε βούτυρο με τηγανητά αυγά και μανιτάρια στο πλάι.

Ένα πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά και ένα τέλειο γεύμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Η διαδικασία καύσης λίπους ονομάζεται λιπόλυση. Καθώς το λίπος διαλύεται για ενέργεια, εμφανίζεται μια δευτερεύουσα φάση που ονομάζεται κέτωση. Οι κετόνες είναι τα θραύσματα του λίπους που διασπώνται στη διαδικασία της λιπόλυσης εξ ου και η κέτωση του ονόματος.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε. Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι μπορούν να τρώνε λιγότερο απλώς αλλάζοντας τη διατροφή τους ή προσθέτοντας περισσότερη άσκηση στη ρουτίνα τους. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια συμπληρώματα απώλειας βάρους ή να πίνετε άφθονο νερό πριν από τα γεύματά σας.

Η κέτωση έχει μία μόνο δυσάρεστη παρενέργεια – αναπνοή. Για οποιονδήποτε βιολογικό λόγο η μετατροπή του λίπους σε ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά, πραγματικά κακή αναπνοή. Πρόκειται για μια κοινή καταγγελία μεταξύ των οπαδών της Atkins και παρόμοιες δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

Μεταξύ ορισμένων από τους κακούς τύπους που λαμβάνουν δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι οι ανησυχητικές ιστορίες των ανθρώπων που πεθαίνουν ενώ βρίσκονται σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Αυτές οι υπερβολικές ιστορίες των μέσων ενημέρωσης συνδέονται με μια λέξη – κετοξέωση. Αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση συμβαίνει όταν ένα άτομο πηγαίνει σε δίαιτα μηδενικού υδατάνθρακα ή / και πάσχει από διαβήτη.

Κατά τη διάρκεια της φάσης κέτωσης το αίμα γίνεται υπερβολικά όξινο σε κρίσιμο σημείο. Το κώμα και ο θάνατος μπορούν να ακολουθήσουν γρήγορα εάν δεν αναζητηθεί άμεσα ιατρική φροντίδα.

Μήπως ο καθένας που ακολουθεί δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες διατρέχει τον κίνδυνο κετοξέωσης; Όχι μόνο αν έχετε ιστορικό διαβήτη (διαγνωσμένo ή μη διαγνωσμένο) και επίσης εξαλείφετε πλήρως τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας. Ακόμα και μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων είναι πραγματικά επιρρεπείς στις επιπτώσεις της κετοξέωσης σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

Τα αποτελέσματα που παράγουν οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι δύσκολο να υποστηριχθούν. Ταχεία απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ σε δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτά τα αποτελέσματα πετούν μπροστά στη συμβατική ιατρική σοφία και χρησιμεύουν για να ενοχλούν συνεχώς την καθιερωμένη ιατρική κοινότητα.

Η δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα. Ειδικά όχι όσο μεγάλες διασημότητες του Χόλιγουντ χρησιμοποιούν με επιτυχία την Atkins και παρουσιάζουν τα αποτελέσματά τους στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Αυτό το άρθρο υποβλήθηκε ευγενικά από τον δικτυακό τόπο συμβουλών χαμηλών υδατανθράκων.

Σχολιάστε