Εύκολη και αποτελεσματική προπόνηση στο σπίτι

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι η δημιουργία γυμναστικής στο σπίτι είναι είτε πολύ εκφοβιστικό είτε πολύ δαπανηρό. Έτσι, συχνά επενδύουν τα χρήματά τους σε μια ιδιότητα μέλους της λέσχης, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι για το ίδιο ποσό χρημάτων (ή ακόμη και λιγότερο) μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ αποτελεσματικό γυμναστήριο στο σπίτι τους.

Για ένα αποτελεσματικό γυμναστήριο στο σπίτι, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο σχεδιασμός. Μην πέσετε στην παγίδα της αγοράς τυχαίου εξοπλισμού γυμναστικής λόγω της φανταχτερής διαφήμισης για την τελευταία infomercial μανία ή τη μεγάλη “πώληση” στο τοπικό κατάστημα fitness. Αυτός ο τύπος αγοράς οδηγεί σε ένα σπίτι γεμάτο με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται μόνο ως κρεμάστρα ρούχων ή συλλέκτης σκόνης. Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή ο εξοπλισμός είναι είτε άχρηστος, ανεπαρκώς κατασκευασμένος είτε χάνει γρήγορα την αξία του επειδή δεν προχωρεί με το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Γυμναστική στο σπίτιΓια να αποφύγετε να έχετε ένα υπόγειο γεμάτο με ακριβό εξοπλισμό συλλογής σκόνης, κρατήστε αυτά τα σημεία υπόψη κατά την αγορά:

  • Ποιοι είναι οι στόχοι φυσικής κατάστασης;
  • Πόσο συχνά πιστεύετε ρεαλιστικά ότι θα χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό;
  • Ποιο επίπεδο φυσικής κατάστασης περιμένετε να είναι σε 3, 6, 9 μήνες;
  • Ο εξοπλισμός θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας καθώς θα ταιριάζετε καλύτερα (στα σήματα 3, 6 και 9 μηνών);
  • Ο εξοπλισμός προσφέρει αρκετές παραλλαγές στη χρήση, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε συχνά τις ασκήσεις σας για να αποτρέψετε το σώμα σας να χτυπήσει ένα οροπέδιο;
  • Θα απολαύσετε τις ασκήσεις ή θα τους βαρεθεί τε γρήγορα;
  • Και, φυσικά, πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά;

Αφού απαντήσετε σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις τότε είστε έτοιμοι να λάβετε ορισμένες αποφάσεις αγοράς. Φυσικά, πόσα μπορείς να ξοδέψεις μπορείς να υπαγορεύσεις τι μπορείς πραγματικά να αγοράσεις. Μην αποθαρρύνεστε. Για μόλις 100 ευρώ, μπορείτε να έχετε ένα πολύ αποτελεσματικό γυμναστήριο στο σπίτι. Ακόμα και μόνο για 35 ευρώ, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική προπόνηση που θα τονώσει ολόκληρο το σώμα σας.

Επιλογές εξοπλισμού για το σπίτι

Ανεξάρτητα από τους στόχους γυμναστικής σας, υπάρχει μια πληθώρα επιλογών εξοπλισμού που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για την οικοδόμηση των μυών ή / και την τόνωση μπορείτε να επιλέξετε από τα ελεύθερα βάρη, τις επιλεγμένες μηχανές, τις ζώνες αντοχής, τους πάγκους και ακόμη και χωρίς εξοπλισμό. Για καρδιαγγειακές βελτιώσεις (π.χ. τρέξιμο, βάδισμα, κ.λ.π.), υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές. Κυμαίνονται από διάδρομους, ελλειπτικούς εκπαιδευτές, ποδήλατα και πέρα. Επομένως, η απάντηση στις προαναφερθείσες ερωτήσεις είναι πολύ σημαντική.

Για να διευκολύνετε την απόφασή σας, ακολουθούν αρκετές συστάσεις με βάση το κόστος και τις ανάγκες, καθώς και τα οφέλη του εξοπλισμού άσκησης.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα γυμναστήριο που θα σας προσφέρει μια συνολική προπόνηση σώματος (καρδιο, δύναμη και ευελιξία) και έχετε προϋπολογισμό τουλάχιστον 1000 ευρώ, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις:

Διάδρομος – Η καλύτερη επιλογή για τον καρδιαγγειακό εξοπλισμό, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το τρέξιμο, το περπάτημα, και ακόμη και κάποια εκπαίδευση δύναμης ποδιών. Επιπλέον, οι ασκήσεις μπορούν να ποικίλουν συνεχώς με βάση την ταχύτητα, την κλίση, την ομαλή κατεύθυνση. Και, προχωράει εύκολα καθώς τα επίπεδα φυσικής κατάστασης βελτιώνονται.
Πλήρες αλτήρα με βάρους που κυμαίνονται από 5 κιλά έως 50 κιλά. – Μεγάλη για τον ελαφρύ ήχο, για ενδιάμεση δύναμη προπόνηση για την οικοδόμηση μυών. Λιγότερο ακριβό από τα μηχανήματα που επιλέγονται και συνήθως παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και ποικιλία στις προπονήσεις.
Fitness Ball – Παρέχει επιλογές άσκησης για τόνωση, ενίσχυση και τέντωμα.
Band Resistance – Παρέχει μια άλλη επιλογή για εκπαίδευση δύναμης. Μπορεί να εναλλάσσει τη χρήση με τα ελεύθερα βάρη για μια μεγάλη πρόκληση που θα βοηθήσει στην αποτροπή οροπέδων.
Step Bench – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αεροβικές προπονήσεις, όσο και για ασκήσεις προπόνησης.
Εάν θέλετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι ειδικά για την οικοδόμηση μυών (ή απλώς δεν μπορεί να αντέξει τον εξοπλισμό καρδιο), και μπορεί να αντέξει τουλάχιστον 100 ευρώ, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις:

Αλτήρα
Γυμναστική μπάλα
Ζώνη αντοχής
Jump Rope – Προσφέρει πολύ προκλητικές καρδιαγγειακές προπονήσεις γυμναστικής σε πολύ χαμηλή τιμή.
Τρία μεγέθη αλτήρων (π.χ. 5, 10 και 15 κιλών)
Σχοινάκι
Ασκήσεις στο σπίτιΕάν περιορίζεστε στην αγορά ενός μόνο πολύ προσιτού εξοπλισμού, μπορείτε να αγοράσετε μια μπάλα γυμναστικής. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, παρέχει πολλές διαφορετικές επιλογές άσκησης. Με την μπάλα μπορείτε να πάρετε μια προπόνηση στο πάνω μέρος του σώματος, μια προπόνηση στο κάτω μέρος του σώματος, μια πολύ προκλητική άσκηση στην κοιλιά και μια προπόνηση τέντωσης / ευελιξίας. Και, μπορείτε να πάρετε όλα αυτά με λίγα χρήματα.

Επίσης, μην υποτιμάτε τι μπορείτε να κάνετε με πράγματα που βρίσκονται ήδη στο σπίτι σας, όπως σκάλες, καρέκλες, κανάτες γάλακτος και άλλοι. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που δεν απαιτούν καθόλου εξοπλισμό. Για παράδειγμα, push-ups, tricep dips, καταλήψεις, κνήμες, κλπ. Μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και τα δικά σας “βάρη” μέσα από κανάτες γάλακτος γεμάτες με νερό ή άμμο.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για τη δημιουργία ενός γυμναστηρίου στο σπίτι που θα ικανοποιεί τις ατομικές σας ανάγκες και θα προσφέρει πολλή ποικιλία ασκήσεων. Ακόμα και σε έναν κομψό προϋπολογισμό, μπορείτε ακόμα να κάνετε μια σοφή αγορά που θα είναι ανεκτίμητη για να σας βοηθήσουν να πάρετε περισσότερο κατάλληλα και υγιή. Και, θα απολαύσετε όλα τα οφέλη της εργασίας στο σπίτι.

Σχολιάστε