Το Άγχος Και Ο Πανικός Της Άσκησης Πριν Και Μετά

Ναι, το μόνο που φοβάμαι είναι ότι αυτό παίζει ρόλο στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.

Όσο περισσότερο μπορεί να μην σας αρέσει να το κάνετε (ποτέ δεν ήμουν ένας τεράστιος ανεμιστήρας του εαυτού μου) αλλά από τη στιγμή που θα μπείτε σε αυτό, σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα για αυτό στη συνέχεια.

Η άσκηση συμβάλλει επίσης στην αύξηση της ικανότητας των πνευμόνων σας, ενισχύει την καρδιά σας, βοηθά την κυκλοφορία σας, σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα, να ενισχύετε τους μυς σας, σας δίνει περισσότερη ενέργεια κλπ.

Τώρα Υπάρχουν Τέσσερις Κύριοι Τύποι Άσκησης

  1. Άσκηση αντοχής – Αυτός θα είναι ο κύριος τύπος άσκησης στον οποίο θέλετε να εστιάσετε. Αυτό βοηθά στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Δεν είναι ιδιαίτερα έντονο. Ακόμα και ένα γρήγορο 10 λεπτά με τα πόδια την ημέρα θα σας βοηθήσει. Το βέλτιστο θα ήταν μισή ώρα μια βόλτα την ημέρα.
  2. Άσκηση δύναμης – Αυτός ο τύπος άσκησης δημιουργεί μυς. Κάνετε αυτό εάν θέλετε ένα σώμα όπως ο Arnold Schwarzenegger από την δεκαετία του ’80. Δεν θα πω από σήμερα, όπως από τις πρόσφατες εικόνες που έχω δει από αυτόν, μοιάζει να έχει αφήσει το μυ της στροφής να flab 😉
  3. Ισορροπία – Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως για τους ηλικιωμένους, για να αποτρέψει την πτώση τους. Παραδείγματα αυτού του είδους άσκησης θα ήταν η εξισορρόπηση σε ένα πόδι για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
  4. Άσκηση ευελιξίας – Πρόκειται κυρίως για ασκήσεις τέντωσης και κάτι που σας προτείνω να κάνετε πριν προχωρήσετε για μια βόλτα. Μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό τράβηγμα ενός μυός, και εύκολο να κάνει, ειδικά αν δεν έχετε ασκήσει σε λίγο. Μάθετε από τα λάθη μου, τράβηξα ένα στομαχικό μυ σε μια γρήγορη βόλτα που έκανα όταν άρχισα να το κάνω αυτό, και έπειτα έβγαλε τη δράση για λίγες μέρες.

Ξεκινώντας την ημέρα σας κάθε μέρα με μια γρήγορη βόλτα θα άρει τα πνεύματα σας δραματικά, δεν μπορώ να δώσω αρκετή έμφαση στην πόση άσκηση θα σας ωφελήσει. Αν κάνω λάθος, θα φάω τα δικά μου λόγια.

Σχολιάστε